Kapsalon

Składniki
- 2 filety z kurczaka + przyprawa kebab lub gyros
- około 300g. frytek usmażonych
- kapusta pekińska
- 1 swieży ogórek
- 1 duży pomidor
- 1 duża cebula
- 1 papryka czerwona
- około 200g. startego sera zółtego
- Dodatkowo: sos czosnkowy!!
- Foremki aluminiowe
Przygotowanie
- Mięso umyć i pokroić na mniejsze kawałki, usmażyć na małej ilości oleju z przyprawą do kebaba lub gyrosa.
- Frytki usmażyć.
- Pomidora i paprykę pokroić w dowolny sposób.
- Ogórki pokroić w pół talarki.
- Cebulę pokroić w kostkę.
- Kapustę pekińską poszatkować.
- Do foremki kolejno warstwami nałożyć frytki następnie mięso, pomidory i cebulkę.
- Kapusta pekińska, kolejna warstwa to papryka, ogórki i pomidor.
- Całość polać sosem czosnkowym. Ułożyć resztę ogórków (można dodatkowo polać pikantnym sosem)
- Posypać startym serem żółtym. Wstawić do piekarnika na około 10min. tylko to momentu do póki się ser roztopi.
- Podawać po wyciągnięciu z piekarnika. Świetnie pasuje do tego schłodzona coca cola
Ten wpis został opublikowany w kategorii
Kuchnia skandynawska. Dodaj zakładkę do
bezpośredniego odnośnika.