Zupa z batatów

zupa-z-batatow-53183

Składniki

2 wegetariańskie kostki bulionowe

  • 2 bataty 500 g
  • 1 mały ziemniak 150 g
  • 2 marchewki 100 g
  • kawałek pora 100 g
  • 3 kulki ziela angielskiego
  • 3 listki laurowe
  • 4 łyżki jogurtu naturalnego
  • listki bazylii
  • sól, pieprz, curry, chili

    Sposób przygotowania:

    Zupa z batatów

    Wszystkie warzywa umyć, obrać i pokroić. Wrzucić do gotującej się wody (1.5 l) wraz z kostkami bulionowymi, zielem i listkami laurowymi. Gotować ok 25 minut do miękkości. Usunąć listki i ziele. Zupę zmiksować, doprawić przyprawami wg uznania- szczyptą chili, curry oraz pieprzem i w razie potrzeby solą. Każdą miseczkę dekorować jogurtem i listkami bazylii.
Ten wpis został opublikowany w kategorii Kuchnia amerykańska. Dodaj zakładkę do bezpośredniego odnośnika.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *