Skrzydełka mega chrupiące

Skrzydełka mega chrupiące

Składniki:

Skrzydełka mega chrupiące

  • 30 skrzydełek
  • 2 łyżki keczupu
  • sok z cytryny lub limonki
  • 4 łyżki miodu
  • 100ml piwa pszenicznego
  • papryczka chilli
  • łyżeczka sezamu
  • sól
  • papryka słodka
  • kolendra świeża
  • olej do głębokiego smażenia

    Sposób przygotowania:

    Skrzydełka mega chrupiące

    Skrzydełka umyć, osuszyć, odciąć lotki, posypać solą i papryką. Rozgrzać maksymalnie w garnku olej do głębokiego smażenia. Usmażyć porcjami skrzydełka, wyjąć na miskę. W dużej misce wymieszać keczup, miód, sezam, sok, piwo, posiekaną chilli i kolendrę. Smak regulować sobie ewentualnie dodaniem więcej jednego lub drugiego składnika. I teraz patent na chrupkość zdradzony nam przez Tytusa, drugiego kucharza z warsztatów. Ponownie skrzydełka wrzucić do gorącego oleju, smażyć chwilę, po czym przełożyć do sosu, wymieszać.
Ten wpis został opublikowany w kategorii Kuchnia amerykańska. Dodaj zakładkę do bezpośredniego odnośnika.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *