Kapsalon

881426add7a3f01f473521887948cdb65af5c4ae

Składniki

  • 2 filety z kurczaka + przyprawa kebab lub gyros
  • około 300g. frytek usmażonych
  • kapusta pekińska
  • 1 swieży ogórek
  • 1 duży pomidor
  • 1 duża cebula
  • 1 papryka czerwona
  • około 200g. startego sera zółtego
  • Dodatkowo: sos czosnkowy!!
  • Foremki aluminiowe

    Przygotowanie

    1. Mięso umyć i pokroić na mniejsze kawałki, usmażyć na małej ilości oleju z przyprawą do kebaba lub gyrosa.
    2. Frytki usmażyć.
    3. Pomidora i paprykę pokroić w dowolny sposób.
    4. Ogórki pokroić w pół talarki.
    5. Cebulę pokroić w kostkę.
    6. Kapustę pekińską poszatkować.
    7. Do foremki kolejno warstwami nałożyć frytki następnie mięso, pomidory i cebulkę.
    8. Kapusta pekińska, kolejna warstwa to papryka, ogórki i pomidor.
    9. Całość polać sosem czosnkowym. Ułożyć resztę ogórków (można dodatkowo polać pikantnym sosem)
    10. Posypać startym serem żółtym. Wstawić do piekarnika na około 10min. tylko to momentu do póki się ser roztopi.
    11. Podawać po wyciągnięciu z piekarnika. Świetnie pasuje do tego schłodzona coca cola
Ten wpis został opublikowany w kategorii Kuchnia skandynawska. Dodaj zakładkę do bezpośredniego odnośnika.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *